Imaórák rendje:

 • Első csütörtök 8.30-17.45
  Egész napos szentségimádás
 • Első péntek 7.30
  Litánia
 • Első vasárnap 17.30-18.00
  Szentségimádás
 • Csütörtökön 16.45-17.45
  Imaóra
 • Szerdán és szombaton 6.30-7.00
  Csendes szentségimádás
 • Harmadik pénteken 12.00-17.45
  Imaóra

Változás lehetséges!
Érdeklődni lehet a plébánia irodáján
(Iskola u. 2.; telefon: 77/481-564)


 

Egyházi közösségi célú programok támogatása

A kiskunmajsai Római Katolikus Plébánia, a Hit és Kultúra Alapítvánnyal együttműködve, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével megszervezte a 27. Életmód tábor Kígyóspusztán elnevezésű programot 2023. augusztus 7. és 12. között.

A támogatás összege: 200.000,- Ft

Pályázati azonosító: EKCP-KP-1-2023/1-000038

Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával

Képgaléria


Egyházi közösségi célú programok támogatása

A kiskunmajsai Római Katolikus Plébánia, a Hit és Kultúra Alapítvánnyal együttműködve, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével megszervezte a Megkezdett munka folytatódik: Életmód tábor Kígyóspusztán elnevezésű programot 2022. augusztus 8. és 13. között.

A támogatás összege: 400.000,- Ft

Pályázati azonosító: EKCP-KP-1-2022/3-000145

Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával

Képgaléria


A kígyóspusztai Római Katolikus Templom felújítása

Befejeződött a kígyóspusztai Római Katolikus Templom felújítása. A felújítást a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül, a Magyar Templom-felújítási Program keretében az EEÖR-KP-1-2021/1-000086 számú pályázat során 8.511.346,- forinttal támogatja.

Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával

Képgaléria


„Egyházi közösségi célú programok támogatása

A kiskunmajsai Római Katolikus Plébánia, a Hit és Kultúra Alapítvánnyal együttműködve, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának támogatásával, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével megszervezte a 25. Életmód tábort Kígyóspusztán

2021. augusztus 2. és 14. között.
A támogatás összege: 400.000,- Ft
Pályázati azonosító: EKCP-KP-1-2021/1-000088”

Megvalósult Magyarország Kormányának Támogatásával


 

 

A külső felújítás befejezése

Elkezdődött a kiskunmajsai Római Katolikus Templom külső felújításának befejező szakasza. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyén keresztül, az EGYH-KCP-18-P-0060 (korábbi EGYH-EOR-18-0286) számú a „Kiskunmajsai Kisboldogasszony Római Katolikus Templom külső felújításának befejezése” pályázat keretében, 11.000.000,- forinttal támogatta.

Emberi Erőforrások Minisztériuma


 

Új tető - régi értékek

Befejeződött a kiskunmajsai Római Katolikus Templom tetőfelújítása. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, az EGYH-EOR-17-EPER-0038 számú „Új tető-régi értékek: tetőfelújítás a kiskunmajsai Kisboldogasszony Római Katolikus Templomon” pályázat keretében, 9.000.000,- forinttal támogatta.

emberi eroforras logo

Képgaléria...


 

A mi tornyunk
Elkészült a kiskunmajsai Római Katolikus Templom tornyának külső felújítása. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, az EGYH-EOR-15-0213 számú pályázat keretében, 1.950.000,- forinttal támogatta.

emberi eroforras logo

Képgaléria...


 

A jó házasság titka

A boldog házasság nem szerencsés adottság, hanem napi feladat. Az alábbi húsz jó tanácst megszívlelendő azoknak, akik szeretnének boldog házasságban élni:

Család

 • Mindig tartsd szem előtt, hogy legfőbb célod a boldog házasság! Csak olyasmit mondj és tegyél, ami e felé segít benneteket! Ami ezzel ellenkezik, kerüld! A többi csak adalék.
 • Sokszor tegyétek fel magatoknak a kérdést: Hogyan tudnánk otthon boldog, szeretetteljes légkört teremteni?
 • Arra gondolj, mit tudnál adni, ne arra, hogy mit kaphatsz! Minél több szóval és tettel keresd házastársad kedvét!
 • Szóban és tettben mindig hangsúlyozd házastársad fontosságát!
 • Újra meg újra kérdezd meg magadtól: Mit mondhatnék, mit tehetnék, amivel férjemet/feleségemet felvidíthatnám?
 • Mielőtt megszólalsz, gondold meg, mi a célod! A beszélgetés célja a válasz, amit kapni fogsz. Ha az első mondatod nem a kitűzött célt szolgálja, kezdd másként! Ne feledd: az igazi cél az, hogy tiszteljétek egymást és boldogok legyetek. Ne vitatkozz fölöslegesen! A legbölcsebb megoldás sokszor a hallgatás. Mindig tanúsítsatok tiszteletet egymás iránt!
 • Minden lehetséges módon fejezd ki nagyrabecsülésedet és háládat! Napjában többször mondj egy-két elismerő szót!
 • Mindig figyelmesen hallgasd meg a házastársadat! Igyekezz úgy megérteni, mintha az ő helyében volnál!
 • Figyelj házastársad érzelmeire és igényeire! Gondold át, mikor nem voltál elég figyelmes, és határozd el, hogy igyekszel egyre figyelmesebb lenni!
 • Panaszkodás és vádaskodás helyett gondold át, hogyan tudnád pozitív módon jóra ösztönözni a társadat! Ha eddigi viselkedésed nem vezetett eredményre, találj ki más módszert!
 • Ne legyenek irreális elvárásaid! Ne várd, hogy a társad tökéletes legyen, és ne hasonlítsd másokhoz!
 • Ne beszélj sértően! Ha a házastársad sértően szól hozzád, mondd neki: "Szeretném, ha tisztelettel beszélnénk egymással."
 • Légy kompromisszumkész! Légy hajlandó lemondani a saját akaratodról, hogy adott esetben a társad is hajlandó legyen lemondani az övéről!
 • Írd össze, mennyi mindent köszönhetsz a házasságodnak, illetve a házastársadnak! Folyamatosan bővítsd a listát, és sokszor olvasd el!
 • Írd össze házastársad jó tulajdonságait, illetve azt, ami tetszik a viselkedésében! Folyamatosan bővítsd a listát, és sokszor olvasd el!
 • Mindig gondolkozz azon, hogyan hozhatod ki társadból a legjobb tulajdonságait! Szóval és tettel mindig erősítsd benne ezeket a vonásokat!
 • Ha probléma adódik, keresd a megoldást! A megoldásra figyelj, ne arra, melyikőtök volt a hibás! Keressetek közös, mindkettőtök számára elfogadható megoldást, hogy harmonikus maradjon a kapcsolatotok!
 • Gondoljatok vissza a legszebb pillanatokra! Mit mondtatok, mit tettetek, amikor a legboldogabbak voltatok együtt? Ismételjétek meg minél többször!
 • Keressetek örömteli közös tevékenységeket!
 • Éljetek a jelenben! Amit a múltban elrontottatok, az már a múlté. A jelent és a jövőt mostani gondolataitokkal, szavaitokkal, tetteitekkel alakítjátok. Gondosan válogassátok meg őket!

Forrás: www.simpletoremember.com