A külső felújítás befejezése

Elkezdődött a kiskunmajsai Római Katolikus Templom külső felújításának befejező szakasza. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyén keresztül, az EGYH-KCP-18-P-0060 (korábbi EGYH-EOR-18-0286) számú a „Kiskunmajsai Kisboldogasszony Római Katolikus Templom külső felújításának befejezése” pályázat keretében, 11.000.000,- forinttal támogatta.

Emberi Erőforrások Minisztériuma


 

Új tető - régi értékek

Befejeződött a kiskunmajsai Római Katolikus Templom tetőfelújítása. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, az EGYH-EOR-17-EPER-0038 számú „Új tető-régi értékek: tetőfelújítás a kiskunmajsai Kisboldogasszony Római Katolikus Templomon” pályázat keretében, 9.000.000,- forinttal támogatta.

emberi eroforras logo

Képgaléria...


 

A mi tornyunk
Elkészült a kiskunmajsai Római Katolikus Templom tornyának külső felújítása. A felújítást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőn keresztül, az EGYH-EOR-15-0213 számú pályázat keretében, 1.950.000,- forinttal támogatta.

emberi eroforras logo

Képgaléria...


 

Játékgyűjtés

Játékgyűjtés

Május 15. a Családok Nemzetközi Napja alkalmából, a majsai Nagycsaládosok Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjával közösen játékgyűjtést hirdet. Akinek vannak jó állapotban lévő felesleges játékai, felajánlhatja azokat munkaidőben a Polgármesteri Hivatal portáján, vagy...

Temetői útépítés

Temetői útépítés

Az egyházközség saját pénzügyi forrásából mindkét temetőben - a már meglévők mellett - új utak építése van folyamatban. Az utak - reményeink szerint - a két rétegű szórt felületi bevonatnak köszönhetően pormentesebbek és tartósabbak lesznek. A kellő keménységű felület kialakulásához megfelelő...

Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében 2020. május 4. hétfőtől a következő rendelkezések lépnek érvénybe, amelyek hatályukat vesztik, ha a járványhelyzet megváltozása miatt egy újabb rendelkezés felülírja. A gondjainkra bízottakért érzett felelősségtől vezérelve a szentmisék és szertartások egész...

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Pápai Bizottságával , valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve, - tekintettel az egészségügyi krízisre és annak kövezkezményeire  - úgy döntött, hogy egy évvel, 2021 szeptemberére elhalasztja a budapesti Nemzetközi...

Önkéntes hozzájárulás (egyházadó)

Önkéntes hozzájárulás (egyházadó)

Az önkéntes hozzájárulás (egyházadó) éves mértéke felnőtt személyenként 4.000,- forint. Mivel egyházközségünk külső forrásra ritkán számíthat, bevételeit a majsai hívek adományai, önkéntes hozzájárulásai jelentik. Az eddigi támogatást megköszönve, kérjük, hogy az egyházadó befizetésével támogassák...

Temetői hírek

Temetői hírek

Lejárt sírhelyekKérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy a lejárt sírhelyeket váltsák újra. Ellenkező esetben a sírok 2020. augusztus 1-én megszüntetésre kerülnek. Érdeklődni lehet a plébánián (Iskola u. 2., telefon: 77/481-564, 30/606-1455) iroda időben.   Temetői biztonság A...

 • Játékgyűjtés

  Játékgyűjtés

 • Temetői útépítés

  Temetői útépítés

 • Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

  Rendelkezések a járványügyi korlátozások részleges feloldásáról

 • 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

  52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

 • Önkéntes hozzájárulás (egyházadó)

  Önkéntes hozzájárulás (egyházadó)

 • Temetői hírek

  Temetői hírek

Hirdetések

Hirdetések 2020. május 24.

1. Szent István Ház korszerűsítés
Tájékoztatjuk a híveket, hogy a decemberben lezajlott Adventi Udvar során összegyűlt adományokból a Szent István Ház mosdójának fűtését korszerűsítettük, valamint a konyhába új gáztűzhelyt vásároltunk. A fejlesztés 266.520,- forintba került.
 
2. Apáti kinevezés
Tájékoztatjuk a híveket, hogy a váci megyéspüspök, Baranyai László atyát tiszteletbeli kanonokká, valamint becskei címzetes apáttá nevezte ki. László atya június 21-én fél 11-kor ünnepi apáti misét tart a józsefvárosi templomban, ahol szívesen látja a majsaiakat is.
 
3. Trianoni megemlékezés
A Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány és egyházközségünk szervezésében június 6-án szombaton este 19 órakor, a szentmise után szabadtéri kiállítással emlékezünk a trianoni békediktátum századik évfordulójára a plébánia udvarán. A kiállításon számos - immár feledésbe merült - adat és ábrázolás bemutatásával idézzük fel, hogy a 100 évvel ezelőtt élt emberek miként élték meg Magyarország megcsonkítását. Minden emlékezőt hívunk és várunk!
 
4. Gyóntatás
A szentgyónások végzésével kapcsolatban jelezzük, hogy - további rendelkezésig és a járványügyi előírások betartásával - a gyónásra a Szent József mellékoltár előtt, a gyóntatószékek közötti elkülönített térben van lehetőség.

Hirdetések 2020. május 17.

1. Játékgyűjtés
Május 15. a Családok Nemzetközi Napja alkalmából, a majsai Nagycsaládosok Egyesülete, a Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportjával közösen játékgyűjtést hirdet. Akinek vannak jó állapotban lévő felesleges játékai, felajánlhatja azokat munkaidőben a Polgármesteri Hivatal portáján, vagy délelőttönként a Plébánián, május 27-ig. Tekintettel a járványhelyzetre a játékokat kérjük fertőtleníteni a leadás előtt! Aki elfogadna gyermeke részére a felajánlott játékokból, kérjük, a gyűjtőpontokon adja le a gyermek életkorát, nemét és a lakcímüket, ahová el tudjuk juttatni a csomagot!
 
2. Temetői útépítés
Az egyházközség saját pénzügyi forrásából mindkét temetőben - a már meglévők mellett - új utak építése van folyamatban. Az utak - reményeink szerint - a két rétegű szórt felületi bevonatnak köszönhetően pormentesebbek és tartósabbak lesznek. A kellő keménységű felület kialakulásához megfelelő hőmérsékletre és bizonyos időre lesz még szükség. Kérjük, hogy a végleges állapot eléréséig óvatosan közlekedjenek, és gépjárművel különösen is kíméletesen használják a készülő utakat!
 
3. Koronavírus járvány
A nyilvános szentmisék újraindulása kapcsán kérjük a híveket a járványügyi szabályok betartására. A legfontosabbak: az egymástól való megfelelő távolság betartása, az arc eltakarása maszk vagy kendő segítségével, illetve az egyéni kézfertőtlenítés. A hívek gyóntatása még nem történhet gyóntatószékben. A gyóntatószék helyett egy erre alkalmas, sok légköbméterű helyiség használható a gyóntatáshoz, maszkban és kellő távolságot tartva. A korábban kiadott liturgikus előírások is érvényben maradtak. A perselyadományokat a szentmise végén történő távozáskor lehet leadni. Az együttműködést köszönjük!

Hirdetések 2020. május 10.

1. Májusi litánia
Május folyamán az esti szentmisék előtt ½ 6-tól litániát imádkozunk.
 
2. Miseszándék
A következő hetekre még sok szabad miseszándék van. Kérjük a híveket, hogy éljenek a szentmise kegyelmi ajándékaival, és ajánlják fel azt élő és elhunyt hozzátartozóikért!
 
3. Plébániai iroda
Tájékoztatjuk a híveket, hogy a plébánia irodája a szokásos munkarend szerint működik.
 
4. SZJA 1%
A személyi jövedelemadó bevallások leadási határidejének közeledtével, az előző évek felajánlásait megköszönve, kérjük a híveket, hogy 2019. évi személyi jövedelemadójuk 1%-ával valamelyik katolikus szervezetet támogassák. Kiskunmajsán a következő katolikus alapítványok működnek: Keresztény Ifjúságért Alapítvány, Katolikus Nevelésért Alapítvány, Hit és Kultúra Alapítvány. Adójuk másik 1 %-át - mellyel valamelyik egyházat támogathatják - kérjük, hogy a Magyar Katolikus Egyház részére ajánlják fel. Technikai száma: 0011.
Rendelkező nyilatkozatok, amelyeken az adószámok, illetve a technikai szám is megtalálhatók, az újságos asztalról vihetők.
 
5. Koronavírus járvány
A nyilvános szentmisék újraindulása kapcsán kérjük a híveket, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatos érseki előírásokat, melyek az oldalajtón ki vannak függesztve, mindenki tartsa be. A legfontosabb szabályok az egymástól való megfelelő távolság betartása, az arc eltakarása maszk vagy kendő segítségével, illetve egyéni kézfertőtlenítés. A korábban kiadott liturgikus előírások is érvényben maradtak. Az együttműködést köszönjük!

Hirdetések 2020. március 22.

1. Bűnbánattartás
A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben azok számára, akik abban helyzetben vannak, hogy nincs lehetőségük szentségi feloldozást kapni, van mód a tökéletes bánat fölindítására a Katolikus Egyház Katekizmusának 1452. pontja alapján: „Amikor a bánat a mindennél jobban szeretett Isten iránti szeretetből fakad, tökéletes bánatnak (a szeretet bánatának) nevezzük. Ez a bánat eltörli a bocsánatos bűnöket; sőt elnyeri a halálos bűnök bocsánatát is, ha együtt jár azzal a szilárd elhatározással, hogy a bűnbánó, mihelyt alkalma nyílik, szentségi gyónáshoz járul.”
 
2. Lelki áldozás
Krisztus Testét és Vérét alapvetően a szentáldozásban vesszük magunkhoz, ott találkozunk vele. Kivételes esetben mégis imádkozhatunk a lelki áldozás kegyelméért. Főleg akkor, ha valamilyen rendkívüli okból nélkülöznünk kell a Szentség tényleges vételét. Most, hogy rendkívüli körülmények között, a komoly járványveszély miatt arra kényszerülünk, hogy a szentmiséktől és a szentáldozástól távol maradjunk egy időre, erőt meríthetünk a lelki áldozás régi keresztény szokásából. A lelki áldozás imája, melyet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ajánl:
Jézusom! Hiszem, hogy jelen vagy a legméltóságosabb Oltáriszentségben.
Mindennél jobban szeretlek, és vágyom rá, hogy a lelkembe fogadhassalak.
Mivel most nem tudlak szentségi módon magamhoz venni,
jöjj, legalább lelki módon, a szívembe!
Magamhoz ölellek, mintha már ott lennél, és teljesen egyesítem magamat Veled.
Ne engedd, hogy elszakadjak Tőled! Ámen.

Vagy:
Uram Jézus Krisztus, hiszek Benned, imádlak Téged és szeretlek Téged teljes szívemből.
Bánom minden bűnömet, mert szeretnélek magamhoz fogadni a szentáldozásban,
hogy Veled élhessek.
Jöjj hát, ó Jézus, legalább lélekben költözz a szívembe, és végy lakást benne örökre!
A mi Urunk, Jézus Krisztus Teste őrizzen meg engem az örök életre!
Köszöntelek, ó Jézus, az én szegény szívemben. Neked adom magamat egészen.
Tied akarok lenni életemben és halálom után is. Ámen.